Објашњење светских номада

Ворлд Номадс нуди планове путног осигурања Стандард и Екплорер и истиче се у покрићу путног осигурања у вези са спортом/активношћу док нуди солидно кашњење путовања, кашњење пртљага и заштиту од изгубљеног пртљага. Провајдер нуди планове осигурања за путовања у скоро сваку земљу и доступан је становницима већине земаља. У У.С., Политиком Ворлд Номадс управља Натионвиде Мутуал Инсуранце Цомпани, компанија Фортуне 100 која нуди различите врсте осигурања и финансијских производа.

Пре него што купите план, проверите да ли већ имате покриће преко премиум кредитне картице и ако јесте, проверите да ли су та ограничења довољна. Ако јесте, самостална хитна медицинска покрића може бити адекватна јер путно осигурање обезбеђено кредитном картицом често искључује трошкове здравствене заштите или нуди ниско ограничење (Цхасе Саппхире Ресерве® је једна од ретких картица која нуди хитну медицинску и стоматолошку помоћ, међутим покриће је ограничено на 2.500 долара).

Ево шта треба да знате о путном осигурању Ворлд Номадс да бисте лакше одлучили који план има смисла за ваше путовање.

Али прво: разматрања о коронавирусу

Планови Ворлд Номадс третирају ЦОВИД-19 као било коју другу болест, тако да ако се разболите након што купите полису, провајдер ће покрити повезане губитке. Пре куповине плана, проверите код провајдера да бисте били сигурни да ћете имати покривеност током датума путовања.

» Сазнајте више: Да ли моје путно осигурање покрива корона вирус?

Стандардни и Екплорер планови од стране Ворлд Номадс

Ворлд Номадс нуди два плана: Стандард и Екплорер, при чему последњи нуди више ограничења и додатну покривеност авантуристичким спортовима. Планови се могу купити за трајање путовања до максимално 180 дана, а можете продужити покривеност током путовања. Цена полисе зависиће од трајања путовања и земаља које посећујете.

Да бисте видели цену плана осигурања, мораћете да унесете детаље о путовању, старост и државу пребивалишта. За разлику од многих других осигуравача, не морате да укључите трошкове свог путовања када тражите полису Ворлд Номадс јер су бенефиције за отказивање путовања и прекиде ограничене на одређени износ у доларима, а не на проценат покрића.

Уносимо пример путовања двонедељног одмора у Италију 30-годишњака из Илиноиса.

Ворлд Номадс

Ограничења покривености стандардног плана

Ограничења покривености плана Екплорер

Отказивање путовања

$2,500

10.000 долара

Прекид путовања

$2,500

10.000 долара

Трип Делаи

500 долара

$1,500

Дневни лимит

250 долара

250 долара

Хитни медицински трошкови у случају несреће и болести

100.000 долара

100.000 долара

Емергенци Дентал

750 долара

750 долара

Болнички напредак

500 долара

500 долара

Већ постојећа медицинска стања

Није покривено

Није покривено

Хитна евакуација

$300,000

$500,000

Репатријација остатака

$300,000

$500,000

Немедицински хитни превоз

$25,000

$25,000

Пртљаг и личне ствари

1,000 долара

$3,000

По ограничењу чланка

500 долара

$1,500

Комбинована максимална корист (за накит, сатове, сребрне, златне или платинасте предмете или крзно)

500 долара

500 долара

Кашњење пртљага (само на путовању)

750 долара

750 долара

Дневни лимит

$150

$150

Оштећење изнајмљених аутомобила (није доступно у Њујорку, ОР или Тексасу)

Није укључен

$35,000

Случајна смрт и распарчавање

$5,000

10.000 долара

Генерали Глобал Ассистанце 24-часовне услуге

Неограничено

Неограничено

Авантуристички спортови и активности

Стандардни план за спорт и активности као што је наведено за У.С. становника

Стандард & Екплорер План Спортови и активности као што је наведено за У.С. становника

Трошкови политике

79 долара

$142

Стандардни план (79 УСД) је добар избор за оне који су задовољни отказивањем путовања и прекидима од 2.500 УСД или мање, не требају заштиту од оштећења изнајмљених аутомобила, сматрају да су ограничења довољна и не требају покриће за одређене авантуристичке спортове. Међутим, овај план и даље блиста у спортској покривености, покривајући активности попут једрења на дасци и бунгее јумпинга, које ретко покривају компаније за осигурање путовања. Потпуна листа покривених спортова по типу плана доступна је на сајту Ворлд Номадс.

План Екплорер (142 УСД) укључује све предности Стандардног плана заједно са вишим лимитима, осигурањем од штете изнајмљених аутомобила (у државама у којима је доступно) и авантуристичким спортовима (нпр.г., падобранство, хели скијање) покривеност. Овај избор је такође добар за оне чија путовања коштају мање од 10.000 долара јер је ово максимална заштита од отказивања и прекида путовања.

Ворлд Номадс не нуди надоградњу Цанцел Фор Ани Реасон (ЦФАР). Ако је ова опција неопходна, потражите компанију за осигурање путовања која нуди ЦФАР.

» Сазнајте више: Објашњено путно осигурање за отказивање из било ког разлога (ЦФАР)

Који план осигурања Ворлд Номадс је најбољи за мене?

Одабир одговарајућег плана за ваша путовања укључује разумевање које покривеност желите на путовању.

 • Ако имате премиум путну картицу која нуди адекватан износ погодности за отказивање/прекид путовања, можда ћете морати да добијете само самосталну политику хитне здравствене заштите. На пример, Бусинесс Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а нуди 10.000 УСД по путовању и 20.000 УСД годишње бенефиција за отказивање путовања. Примењују се услови. Само план Екплорер (10.000 долара) има упоредив ниво заштите од отказивања путовања.

 • Ако немате премијум кредитну картицу за путовање, покриће које пружа ваша картица није довољно или нисте користили картицу за плаћање путовања, онда свеобухватни план осигурања као што је Стандард или Екплорер план можда је најбољи избор.

 • Ако вам није потребна покривеност авантуристичким спортовима, а ваше путовање кошта мање од 2.500 УСД (или већ имате бенефиције за отказивање/прекид путовања са ваше кредитне картице), стандардни план би био довољан.

Као део наших годишњих награда Бест-Оф, проценили смо много различитих планова путног осигурања и пружаоца услуга како бисмо вам помогли да одаберете покриће које најбоље одговара вашем путовању. Ворлд Номадс је био победник када су разматрали једнократна и дугорочна путовања. Погледајте наше налазе овде: Најбоље путно осигурање у 2021.

» Сазнајте више: Како пронаћи најбоље путно осигурање

Како одабрати план Ворлд Номадс онлине

Иди на светске номаде.цом и унесите детаље о путовању.

Ако је ваша земља пребивалишта САД, појавиће се додатни ред у којем ће се тражити да унесете своју државу.

Шта није покривено

Планови путног осигурања су испуњени искључењима, тако да ћете желети да обратите пажњу на то шта је покривено, а шта није покривено, тако да нема изненађења. Ево неких искључења које можете очекивати од светских номада:

 • Постојећа стања: Ако сте тражили лечење за било коју болест или стање у периоду од 90 дана који претходи почетку полисе, а затим тражите медицинску негу за исту болест/стање, можда сте на удицу за рачун пошто Ворлд Номадс не покрива постојеће услове.

 • Намерне радње: Губици настали услед самоповређивања, интоксикације, употребе дрога или криминалних активности нису покривени.

Предности и мане осигурања светских номада

Предности:

 • Осигурање се може продужити средином путовања.

 • Можете осигурати путовања до 180 дана.

 • Покривеност авантуристичким спортовима је робуснија од многих других планова.

 • Једноставан избор два плана.

Против:

 • Екстремни спортови нису обухваћени.

 • Не постоји опција годишњег плана. Политика престаје када се вратите у кругу од 100 миља од куће, чак и ако сте само накратко кући као део дугог путовања.

 • Без обзира на цену вашег путовања, покриће за отказивање и прекид путовања је ограничено на износ у доларима, а не као проценат трошкова путовања. Стандардни план и план Екплорер покривају путовања до 2.500 и 10.000 долара, респективно. Ако идете на скупље путовање, нећете моћи да заштитите цело путовање.

 • Морате имати 70 година или млађи да бисте се квалификовали за покриће.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Претходна верзија овог чланка погрешно је навела понуду осигурања Ворлд Номадс-а. Овај чланак је исправљен.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here