Ксеро рачуноводствени преглед: предности, недостаци, алтернативе

Компанија са седиштем у Новом Зеланду издваја се од конкуренције омогућавајући претплатницима да додају неограничене кориснике на своје налоге на било ком нивоу претплате. Са плановима за предузећа са само неколико трансакција месечно, као и за оне са око 100 запослених, такође може лако да расте заједно са вашим пословањем, за разлику од неких апликација ограничених на мање операције. Ксеро се такође повезује и дели податке са више од 800 апликација за мала предузећа, као што су ПаиПал за обраду плаћања и Густо за администрирање платног списка и бенефиција.

Прос

Цонс

 • Неограничени корисници у свим плановима цена.

 • Управљање залихама.

 • Комплетно извештавање укључено у све нивое претплате.

 • Аутоматско снимање рачуна и рачуна.

 • Двоструко рачуноводство.

 • Нема телефонске подршке уживо.

 • Ограничења рачуна и фактура са почетним планом.

Одлучујући фактори

Ако водите посао за који планирате да се развијате у будућности и тражите приступачан рачуноводствени софтвер који не наплаћује додатно за додатне кориснике, Ксеро је одличан избор.

Цена

11 долара месечно и више.

Максималан број корисника

Неограничено.

Максималан број финансијских рачуна

Постоји препоручено ограничење од 699 да би се странице несметано учитавале. Ако број налога премаши 999, морате да почнете да додајете нове ручно.

Једноставност дељења са рачуновођама

Добро. Можете додати свог рачуновођу као корисника и дати му одговарајуће дозволе. Ксеро предлаже да им се додели дозвола саветника како би могли да приступе напредним рачуноводственим алатима. Релативно је лако пронаћи рачуновође који су упознати са Ксеро-ом, иако се он не користи тако широко као КуицкБоокс у Сједињеним Државама.С.

Прилагодљивост

Добро. Ксеро вам омогућава да надоградите како ваше пословање расте. Планови укључују рани, растући и успостављени.

Лакоћа коришћења

Одлично. Ксеро има интуитиван ток и његова веб локација нуди скуп препоручених онлајн курсева који ће вам помоћи да се подесите и започнете.

Како Ксеро ради?

Након што започнете бесплатну 30-дневну пробну верзију Ксеро-а, активираћете свој налог и обезбедити рачуноводственом софтверу детаље о вашем пословању. Затим можете да повежете своје банковне рачуне са Ксеро-ом, отпремите логотип свог предузећа и одлучите да ли желите да додате услугу плаћања која вам омогућава да прихватате електронска плаћања путем онлајн фактура.

Приликом усаглашавања књига, Ксеро предлаже вероватна подударања између рачуноводствених уноса и финансијских трансакција. На пример, ако имате унос за фактуру од 1.000 УСД и недавни депозит од 1.000 УСД на свом банковном рачуну, то би могло да предложи подударање ове две трансакције. Притисните икону „ОК“ између њих да бисте потврдили да је подударање тачно.

Такође можете да се крећете кроз Ксеро-ов подразумевани контни план и да га прилагодите по потреби или да увезете већ постојећи контни план. Ако имате листу постојећих купаца и добављача, можете и то да увезете. Такође можете одобрити кориснички приступ свом рачуновођи.

» ВИШЕ: Најбоље апликације за мала предузећа НердВаллет-а

Назад на врх

Прицинг

Могу се применити промотивни попусти. Платни списак са Густоом можете да прикључите на било који план за додатних 39 УСД месечно, плус 6 УСД месечно по особи. Ксеро такође омогућава новим корисницима да се пријаве за 30-дневну бесплатну пробну верзију како би тестирали све његове функције.

План

Прицинг

Карактеристике

Рано

11 долара месечно.

 • До 20 фактура и понуда.

 • До пет уноса рачуна.

 • Аутоматско снимање рачуна и рачуна са Хубдоц-ом.

 • Ускладите банковне трансакције.

 • Управљање залихама.

 • Прихватите уплате.

 • Извештавање.

 • Куповни налози.

Расте

32 долара месечно.

 • Све карактеристике Еарли.

 • Неограничен број фактура, понуда и уноса рачуна.

Успостављено

62 долара месечно.

 • Све карактеристике узгоја.

 • Ради са више валута.

 • Праћење пројекта.

 • Захтевати трошкове.

» ВИШЕ: НердВаллет-ов најбољи рачуноводствени софтвер за мала предузећа

Предности Ксеро-а

Неограничени корисници

Уз Ксеро, можете додати неограничен број корисника на свој налог на сваком нивоу претплате. Ово је значајна карактеристика рачуноводственог софтвера; често, планови нижег нивоа на таквим апликацијама дозвољавају мање корисника, а само планови вишег нивоа дозвољавају неограничен број корисника.

Приликом додавања додатних корисника, власник налога такође може да подеси нивое дозвола за сваког од њих. На пример, можете дати свим запосленима могућност да шаљу понуде и фактуре, дозволите некима да плаћају рачуне и ограничите ко може да види комплетну финансијску слику компаније. Да би ствари биле организоване, Ксеро бележи сваку радњу корисника и компајлира историју на дну сваке трансакције.

Способност генерисања неколико врста финансијских извештаја

Ксеро помаже да се подаци које унесете трансформишу у корисне, корисне информације на сваком нивоу претплате. Контролна табла приказује дугорочне трендове, укључујући просечан број дана које клијенти требају да вам плате и годишње приходе и расходе, док друга страница посвећена токовима готовине пружа краткорочну перспективу, приказујући колико неплаћени рачуни и неизмирени фактуре могу утицати на стање у банци током следеће недеље.

Такође можете креирати више од 100 различитих врста финансијских извештаја, укључујући буџете, билансе стања и билансе успеха. Извештаји су прилагодљиви, са подесивим форматирањем и могућношћу додавања сопствених формула и група. На пример, можете да превучете и отпустите одређене категорије трошкова у једну подгрупу; подгрупа „канцеларијски трошкови“ би могла укључивати канцеларијску опрему, залихе и комуналије.

Алати који штеде време

Ови укључују:

 • Онлине цитати: Ако пошаљете онлајн понуду преко Ксеро-а, можете је ажурирати или додати белешке и купци виде промене у реалном времену, елиминишући потребу за кретањем по више верзија понуда.

 • Могућност претварања понуде у фактуру: Ако купци плаћају на рате, онлајн фактура ажурира ново стање у реалном времену.

 • Подсетници за аутоматско плаћање: Пошаљите подсетнике за аутоматско плаћање клијентима ако вам не плате после одређеног временског периода.

Недостаци Ксеро-а

Нема телефонске подршке

За разлику од неких конкурената, Ксеро не нуди корисничку услугу преко телефона. Уместо тога, нуди 24/7 онлине подршку. Ово може бити озбиљан недостатак ако вам је потребан брз одговор о техничком проблему или сте нови у рачуноводственом софтверу и имате много питања.

Ако не можете да пронађете одговор на своје питање у Ксеро Централ-овој библиотеци чланака, вебинара и видео снимака, пошаљите онлајн карту и Ксеро ће усмерити ваше питање стручњаку за тему који ће одговорити у року од 24 сата. Иако помоћ није тренутна, канцеларије Ксеро-а широм света значе да људи раде 24/7, а на захтеве за подршку се често одговара након само неколико сати, према компанији.

Ограничења рачуна и фактура са почетним планом

У раном плану, најјефтијој претплати, можете послати само до 20 фактура и заказати до пет плаћања рачуна. То може бити ограничавајуће, чак и за слободњаке и самосталне власнике. За неограничен капацитет фактурисања и плаћања рачуна, мораћете да надоградите на План раста.

Такође можете бити ограничени на утврђени план највишег нивоа ако ваша компанија послује на међународном нивоу, јер је то једини план који нуди подршку у више валута. Ако сте власник мањег предузећа и не требају вам трошкови Успостављеног плана или функције праћења пројекта, можда бисте размислили о потрази на другом месту.

Ксеро алтернативе

Софтвер за књиговодство и рачуноводство

Хигхлигхтс

ФресхБоокс

15 долара месечно и више.

ФресхБоокс нуди неограничено праћење времена у свом најнижем Лите плану, док би корисници Ксеро-а морали да се одлуче за највиши ниво успостављени план за ту функцију.

ГоДадди Књиговодство

$4.99 месечно и више.

ГоДадди Бооккеепинг омогућава власницима малих онлајн предузећа да прихвате плаћања директно са својих телефона. Једноставан је за употребу, чак и без претходног рачуноводственог знања.

КуицкБоокс Онлине

25 долара месечно и више.

Као индустријски стандард, КуицкБоокс Онлине је идеалан ако имате растући посао са специфичним рачуноводственим потребама - све док вам не смета да одвојите време да научите све детаље програма. Као и Ксеро, лако се може проширити на ваше пословање.

Саге 50цлоуд

$47.25 месечно и више.

Алат за управљање новчаним токовима компаније Саге 50цлоуд је корисна функција за људе који желе да боље разумеју како будуће трансакције могу утицати на њихово пословање. Алат вам такође омогућава да прилагодите временски оквир да бисте видели како се ваше пословање променило током времена.

Ваве Финанциал

Бесплатно (доступни додаци).

Ваве је солидан избор за мала предузећа која траже бесплатан рачуноводствени софтвер.

Зохо Боокс

15 долара месечно и више.

Сви планови Зохо Боокс-а долазе са бесплатним ћаскањем уживо и телефонском подршком.

Назад на врх

Хилари Крафорд, списатељица у НердВаллет-у, допринела је извештавању у овом чланку.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here