Можете добити бесплатан новац за факултет - и помоћи да га пронађете

Ако размишљате о одласку на колеџ ове јесени - или следеће - постоји један начин да се уверите да ћете бити узети у обзир за што више бесплатног новца: подношењем бесплатне апликације за савезну студентску помоћ, или ФАФСА.

Попуњавање ФАФСА чини вас квалификованим за савезну, државну и неку помоћ у школама, укључујући зајмове, стипендије и грантове. Али за многе студенте и породице, попуњавање пријаве може бити изазовно и дуготрајно, а пандемија је само додала тај терет.

Од средине августа, 57% одељења средње школе 2021. завршило је ФАФСА, 4.Пад од 3% у односу на ово доба прошле године, према проценама Националне мреже за достигнућа колеџа. Укључујући и разред 2020. и 2021., НЦАН процењује да је током пандемије преко четврт милиона мање ученика завршило ФАФСА.

„Видели смо несразмеран пад у средњим школама које образују више обојених ученика и више ученика са ниским примањима“, каже Бил ДеБаун, директор података и евалуације у НЦАН-у. „За те студенте пут до колеџа никада није био лак

а овим ученицима је често потребна помоћ.”

Различите околности су утицале на пад пријава за ФАФСА, од којих су неке биле резултат тога што студенти нису желели да иду на факултет током пандемије. Ти фактори укључују:

  • Ученици су се искључили из мрежа подршке: подршка организација у заједници и средњошколских саветника постала је виртуелна, ограничавајући њен домет.

  • Завршетак ФАФСА постао је мање приоритет: попуњавање ФАФСА и упис на факултет стављени су у задњи план током пандемије, посебно због повећања економске несигурности, несигурности посла и хране, каже ДеБаун.

  • Интересовање за одлазак на колеџ се смањило док су часови били онлајн: Сазнање да су часови на колеџу потпуно онлајн спречило је неке студенте да попуне ФАФСА и да се упишу.

Где пронаћи помоћ за попуњавање ФАФСА

Попуњавање ФАФСА може бити збуњујући процес, посебно ако сте први у својој породици који је то урадио. Али за студенте који имају питања или желе помоћ да попуне ФАФСА, постоје ресурси - и често су бесплатни.

» ВИШЕ: ФАФСА контролна листа

„За матуранте постоји помоћ. Морате то тражити и понекад тражити, али постоје организације у заједницама које желе да помогну студентима да добију овај новац за колеџ“, каже Траци Ланиер, потпредседница спољних послова у 10.000 Дегреес, организацији за приступ факултету која подржава студенти пре и после уписа на факултет. „Само унесите [ФАФСА јер је то бесплатан новац и не желите да остављате новац на столу.”

Организације у заједници са приступом факултету

Организације у заједници са приступом факултету раде како би помогли студентима да стигну до колеџа, а тај процес укључује попуњавање ФАФСА. Подршка се често нуди на догађајима завршетка ФАФСА, где можете постављати питања и уверити се да исправно попуњавате апликацију или путем индивидуалног саветовања.

Ако у вашој заједници не постоји организација за приступ факултету која организује догађаје уживо, многи нуде онлајн ресурсе који ће вам помоћи.

Канцеларије за финансијску помоћ

Поред организације у заједници, „најбоље место за студенте је високошколска установа на коју желе да се упишу“, каже Меги МекГрат, директорка Цоллеге Нов Греатер Цлевеланд. „Канцеларија за финансијску помоћ има запослене људе који су спремни да им помогну да прођу кроз [завршавање ФАФСА. Они знају све детаље.”

У неким случајевима, канцеларија за финансијску помоћ може да вас упути на локалну организацију за приступ факултету ако је не можете пронаћи, каже Ланиер. И иако је ФАФСА најбоље предати раније, може се завршити до почетка наставе, а понекад и након тога, у зависности од институције.

Федерални центар за помоћ студентима

Одељење за образовање нуди помоћ при попуњавању ФАФСА преко Федералног центра за помоћ студентима. Центар нуди разговоре уживо као и телефонску подршку ако имате питања о било ком делу апликације.

Зашто би требало да попуните ФАФСА

ФАФСА је ваша карта за разматрање федералне финансијске помоћи, укључујући помоћ коју не морате да враћате, као што су стипендије и грантови. И иако су јесењи часови почели или ће ускоро почети, није касно да кандидати који испуњавају услове добију помоћ као што је Пелл Грант — савезна финансијска помоћ заснована на потребама — за школску годину 2021-22, каже ДеБаун.

За оне који желе да се упишу на колеџ 2022. године, важно је да поднесу ФАФСА што је пре могуће јер многи колеџи додељују помоћ по принципу „први дође, први добије“. За доделу 2022-23, период за подношење пријаве ФАФСА-е почиње октобра. 1.

Када одлучујете како да платите факултет, прво исцрпите сав бесплатни новац који вам се нуди пре него што прихватите зајам. Ако треба да узмете кредите, користите све савезне кредите који вам се нуде пре него што узмете приватне студентске зајмове.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here