Можете укључити приход супружника када поднесете захтев за кредитну картицу

Некада је једини приход који сте могли да уложите у апликацију за кредитну картицу био ваш - новац који сте зарадили самостално. То правило је често онемогућавало супружнике који нису радили ван куће или оне који су радили са скраћеним радним временом да добију сопствене рачуне на кредитној картици.

Али ствари су се промениле. Све док имате 21 или више година, можете да укључите приходе свог домаћинства, укључујући приходе од супружника или партнера, у пријаву за кредитну картицу.

» ВИШЕ: 25 начина да зарадите новац на мрежи, ван мреже и код куће

Пријаве за приходе домаћинства и кредитне картице

Закон о кредитним картицама из 2009. захтева од компанија које се баве кредитним картицама да узму у обзир "способност потрошача да изврши потребна плаћања" када одлучују да ли да одобре апликацију.

Амандман из 2013. на савезне прописе у вези са Законом о картицама проширио је дефиницију нечије платежне способности тако да људи од 21 и више година могу укључити било који приход за који имају "разумна очекивања приступа." Ово може да обухвата приход од супружника, партнера или другог члана вашег домаћинства. Такође може укључивати приходе који нису плаћени као што су штедња, дистрибуција повереничких фондова, накнада за незапослене и друго.

Међутим, особе млађе од 21 године и даље морају бити у стању да покажу да имају независне приходе да би се квалификовале за кредитну картицу. Ако немају самосталне приходе, морају имати супотписника.

» ВИШЕ: Како се пријавити за кредитну картицу да бисте добили одобрење

Пронађите најбољу картицу за свој кредит Проверите свој резултат у било ком тренутку и НердВаллет ће вам показати које кредитне картице имају највише смисла. ПРИЈАВИ СЕ

Одабир кредитне картице која одговара вашем домаћинству

Само приход није довољан да вам одобри кредитну картицу. Издавачи ће такође погледати ваш кредитни извештај, кредитни резултат и постојеће дугове.

Различите врсте картица ће боље или лошије одговарати вашем домаћинству у зависности од околности. Узмите у обзир следеће:

  • Наградне кредитне картице: Ако имате добар или одличан кредит, можете се квалификовати за картице које вам враћају готов новац или награду за путовање на сваки долар који потрошите. Многи нуде велике бонусе за регистрацију.

  • Кредитне картице са ниском каматом: У идеалном случају, требало би да отплатите свој баланс у целости сваког месеца да бисте избегли камату. Када то није могуће, кредитна картица са ниском каматом може вам уштедети новац.

  • Кредитне картице за пренос стања: Ове картице вам могу уштедети озбиљан новац ако имате дуг по кредитној картици са високим каматама. Они нуде годину или више по стопи од 0% годишње, тако да можете да отплатите дуг без плаћања камате.

  • Сигурне кредитне картице: Ово су вредне алатке за људе са лошом кредитном историјом или без кредитне историје. За њих је потребан сигурносни депозит, обично једнак вашем кредитном лимиту. Тај новац добијате назад када затворите рачун или надоградите на обичну кредитну картицу.

» ВИШЕ: 8 начина да брзо добијете кредит

Закон је на твојој страни

Амандман из 2013. значи да није важно да ли спремате, сервирате и једете сланину уместо да је носите кући. Закон сада каже да су приходи вашег супружника једнако добри као и ваши сопствени приходи када је у питању подношење захтева за кредитну картицу.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here