Имаш кућу! Сада, како си приуштите да га опремите?

Куповина намештаја може бити последња ствар коју желите да урадите, али може бити неопходна ако сте се преселили у већи простор или се у том процесу растали од нежељене робе. Избегавајте прекомерну потрошњу са овим стратегијама.

Држите се готовине

Одређивање уштеде за намештај може помоћи власницима кућа да га плате у готовини. А то је „апсолутно најбољи начин“ за куповину, каже Џастин Николс, сертификовани финансијски планер и директор операција Гарретт Планнинг Нетворк-а. Колико да уштедите за намештај зависи од ваших потреба. (Више о томе касније.)

Ако сте већ купили кућу и нисте издвојили буџет за намештај, учините све што можете да се држите готовине — и живите са отвореним простором док штедите. „У великој шеми ствари, у реду је да соба буде оскудно намештена или чак да неко време буде празна док штедите да платите готовином“, каже Николс.

Ако можете да добијете кредитну картицу са промотивним периодом без камате, а знате да можете да отплатите своје куповине за то време, то је следећа најбоља опција, каже Ницхолс. Најгори избор? Изнајмљивање намештаја, каже он. На то упозорава и Федерална трговинска комисија. Са веб локације ФТЦ-а: ”[БКуповина по плану изнајмљивања може коштати двоструко или троструко више од онога што бисте платили за предмет готовином, на одлагање или на рате.”

Дајте приоритет куповини

Прво идентификујте и купите оно што вам недостаје у новом дому. „Формулишите своју стратегију у складу са вашим најхитнијим породичним потребама“, каже Дан ДиЦлерицо, стручњак за дом у ХомеАдвисору, дигиталном тржишту за кућне услуге. Те потребе могу укључивати кухињски сто ако га никада нисте имали у свом малом стану, на пример, или креветац ако очекујете бебу.

Затим купите неколико великих, функционалних комада. „Чак и ако не можете да приуштите да испуните простор намештајем, додавање великог тепиха ће помоћи да простор изгледа пун“, каже Бетси Хелмут, дизајнер ентеријера и власница фирме за приступачан дизајн ентеријера. Теписи такође штите ваше подове и служе као „декоративни израз“, каже она. Хелмутх препоручује веб странице РугсУСА и Ваифаир за приступачне тепихе и предлаже уштеду новца одабиром синтетичких влакана, а не вуне.

Кауч, по могућству пресек, такође ће учинити да се ваш дом осећа пунијим - и удобнијим, каже Хелмут. Она додаје да је за њу „Све је о Маци’с-у“ за куповину софа.

Препустите се приступачним додацима

Ако имате вишка новца, купите неколико предмета који су и практични и декоративни. Ово може учинити да се непозната кућа осећа као код куће и покаже ваш стил. На пример, Хелмут каже, лампе су као „скулптуре за собу“ и, за разлику од надземних светла, „стварају удобне базене светлости на људском нивоу." Она препоручује ЛампсПлус.цом за јефтине опције.

Завесе су „приступачан начин да додате визуелни интерес вашим зидовима“ и „омекшате простор“, каже Хелмут. Она такође предлаже да окачите неколико отисака, чак и ако су чувари места док не будете могли да приуштите лепшу, скупљу уметност. Размислите о фарбању зидова, што „одмах улива личност“, каже Хелмут. „Нећете желети да фарбате касније када будете имали намештај у простору.”

Не плаћајте пуну цену

Понекад можете уштедети неколико стотина долара преговарањем о ценама намештаја, каже ДеКлерико, посебно на „предметима за велике карте“ као што су софе и столови. У независним продавцима на мало, он предлаже да споменете своје интересовање за подршку локалним предузећима када се цјенкате. У продавницама великих кутија, имаћете више среће тражећи попусте на подне моделе који су истрошени, каже он. Искористите предности усклађивања цена, купона и сезонских распродаја у јануару, јулу и празничним викендима, додаје он.

Клубови складишта попут Цостцо-а имају неке „прилично невероватне понуде“, каже ДиЦлерицо, иако је избор можда ограничен. Намјештај из ризичних продавница, као и Фацебоок Маркетплаце, Цраигслист и Нектдоор, такође може бити јефтин. И, наравно, не можете добити ништа јефтиније од поклона породице и пријатеља.

Иако мало плаћа за намештај може бити финансијски одговорно, Хелмут упозорава да не испуњавате свој нови дом стварима које не волите само зато што је јефтино или бесплатно. „Почињете да стварате простор за којим нисте луди“, каже она, додајући да може бити тешко да се решите намештаја када га поседујете. Шта год да купите, каже она, „имајте на уму да ће то остати дуже него што мислите.”

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавила Тхе Ассоциатед Пресс.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here