Требаће вам овај кредитни резултат да бисте добили наградну кредитну картицу

Огласи за наградне кредитне картице воле да вас одушевљавају бројевима — рецимо, 2% назад на сваку куповину, или бонус за регистрацију од 60.000 поена, или годишња накнада од 0 УСД. Један број који не видите много у промоцијама кредитних картица је кредитни резултат који ће вам требати да бисте добили одобрење за одређену картицу. То је велики пропуст, пошто је већина кредитних картица са најбољим наградама доступна само онима са добрим или одличним кредитним резултатом.

Обично је потребан ФИЦО резултат од 690 или више

Сваки издавалац различито дефинише „добар кредит“, али обично је безбедно претпоставити да ако је ваш резултат између 690 и 719, он је у опсегу „добар“.

Једном када уђете у овај ниво кредитног резултата, требало би да се осећате угодније ако тражите кредитне картице које ће вам донети бодове, миље или поврат новца за ваше куповине, а често и бонус за регистрацију.

Странице са детаљима о кредитној картици и оквири са информацијама НердВаллет-а вам говоре о томе какав резултат треба да узмете у обзир за сваку картицу.

Међутим, најбоље понуде кредитних картица – оне са највећим бонусима за регистрацију, највишим стопама награда и најобимнијим погодностима за путовања – често су резервисане за људе са одличним кредитом. Ово се обично дефинише као резултат од 720 или више. Дакле, чак и ако сте достигли добар кредитни праг, мудро је да наставите да тежите да свој резултат пређете преко 720.

Имајте на уму да је ваш кредитни резултат важан фактор када издаваоци кредитних картица разматрају вашу пријаву, али то није једини фактор. Чак и ако је ваш кредит добар или одличан, и даље бисте могли бити одбијени за кредитну картицу ако, на пример, не испуњавате услове издаваоца прихода, или ако издавалац верује да сте недавно поднели захтев за превише кредита.

Вероватно ћете имати добар кредит ако

Ако не знате свој кредитни резултат, можете га добити бесплатно на НердВаллет-у. (То траје само минут и не утиче на ваш резултат.) Многи издаваоци кредитних картица, банке и други зајмодавци такође дају својим клијентима бесплатан приступ кредитним резултатима.

Вероватно имате добар кредит ако испуњавате следеће критеријуме:

  • Увек плаћате своје рачуне на време. Можда сте једном или двапут каснили са рачуном у прошлости, али немате недавна неиспуњења обавеза, кашњења или рачуне за наплату у својим кредитним извештајима.

  • Имате мало или нимало дуга по кредитној картици.

  • За кредит се пријављујете штедљиво. Људи са добрим кредитом обично имају мало недавних кредитних упита.

  • Користили сте кредит већ неколико година.

  • Имате и рачуне на рате (као што су хипотеке или ауто кредити) и револвинг рачуне (кредитне картице или кредитне линије) у вашим кредитним извештајима.

Почните да побољшавате свој кредит већ данас

Ако је ваш кредит лош, почните да га побољшавате. Можда ће бити потребно време, али вреди труда. Ево три ствари на којима можете почети да радите данас:

  • Плаћајте рачуне на време сваког месеца – без изузетака. Пријавите се за обавештења путем е-поште или текстуалних порука са својим повериоцима ако имате проблема да запамтите када доспевају рачуни или размислите о регистрацији за аутоматско плаћање код своје банке или кредитне уније

  • Отплатите дуг по кредитној картици. Ово ће смањити ваш коефицијент коришћења кредита, што може имати позитиван ефекат на ваш резултат релативно брзо.

  • Ограничите нове кредитне апликације, посебно за кредитне картице. Купите нову пластику само ако вам је заиста потребна и сачекајте најмање шест месеци између апликација.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here