Док купујете Црни петак, имајте на уму смернице за враћање“,

Када помислите на Црни петак, прва ствар која вам пада на памет је вероватно куповина поклона. Али многи од тих поклона ће такође морати да се врате - а ове године ће бити много поклона. Национална малопродајна федерација очекује да ће овогодишња потрошња бити 8.5% до 10.5% више него прошле године.

Познавање и разумевање политика враћања за продавце пре куповине може вам уштедети време и новац.

Поставите основу за глатке повратке

Ево неколико начина да се припремите за куповину Црног петка:

  • Искористите предности продавница које имају политике специфичне за празнике, као што су продужени рокови за враћање.

  • Сазнајте које врсте артикала су обично искључене из политике враћања пре куповине. Неки предмети са великим улазницама - као што су телевизори, електроника и мобилни телефони - обично имају скраћене временске рокове за повратак, а поклон картице су обично потпуно неприхватљиве.

  • Чувајте своје рачуне и укључите признанице за поклоне за пријатеље и чланове породице. Ако имате рачун у руци, повећава се вероватноћа неометаног процеса враћања.

  • Размислите које продавнице нуде бесплатну испоруку и повраћај да бисте уштедели новац.

  • Чувајте оригинално паковање.

Искористите нове опције повратка

Док је враћање ваших артикала у продавници — уз рачун — најбржи начин да добијете повраћај новца, то није увек могуће. На пример, немају сви трговци на мало, а неки људи живе далеко од тржних центара. У овим случајевима, купци ће можда моћи да искористе предности нових модела поврата од продаваца.

Малопродајна партнерства са компанијама као што су Хаппи Ретурнс или УПС Сторе 360 Ретурнс програм омогућавају купцима да започну враћање на другим одређеним локацијама — често уз опцију да врате непаковане артикле и добију бржи повраћај новца.

„Продавци на мало знају да враћање може бити тачка бола и неке од ових других опција, поред враћања у продавници, постоје да на неки начин ослободе нешто од тог [бола или ослободе део тог трења“, каже Кетрин Кален, виши директор индустрије и увида потрошача у Националну малопродајну федерацију. Када наручите онлајн, погледајте политику враћања да бисте видели да ли ће вам ова партнерства бити доступна ако треба да вратите.

Имајте на уму успоравање испоруке УСПС-а

Ако расправљате да ли да вратите артикл у продавници или поштом, важно је да будете свесни У.С. Нови стандард доставе Поштанске службе, који је ступио на снагу октобра. 1. Нажалост, нови стандард је продужио време испоруке, што би могло одложити ваш повратак од долазака до продаваца који користе УСПС.

Сезона празника је историјски радно време за УСПС. Прошла година је била рекордна, "са више од милијарду испоручених пакета", рекла је Кимберли Фрум, виша представница за односе с јавношћу за УСПС, у мејлу.

Погледајте политике враћања специфичне за празнике

Многи трговци на мало нуде политике поврата специфичне за празнике ове године. „Продавци примећују време када потрошачи купују артикле унапред и многи од њих могу да прилагоде неке од својих политика враћања како би омогућили празничну сезону и дуже враћање“, каже Цуллен.

Ево листе неких продаваца који су већ изнели своје политике враћања за празнике, али будите у потрази за још продавница да им се придруже како се Црни петак приближава.

Без обзира где купујете, проверите политику враћања и смернице за одмор пре куповине.

Амазон

Већина артикала купљених од окт. 1. до дец. 31 се може вратити до јануара. 31. Међутим, имајте на уму да продавци трећих страна на Амазону могу имати другачију политику враћања. Да бисте видели да ли купујете директно од Амазона, проверите да ли има „пошиља из“ и „продаје“ Амазон.цом у опису.

Најбоља куповина

Предмети купљени од окт. 13 до јан. 2 се може вратити до јануара. 16. Ова политика враћања празника има изузетке, као што су предмети купљени преко независних продаваца (као што су мобилни телефони) и празнични украси (вештачко дрвеће, на пример). 

Кохл'с

Кохл'с има великодушну политику враћања (до 180 дана након куповине већине артикала). Ипак, додао је продужени период поврата премиум електронике: квалификовани артикли купљени од новембра. 1. до дец. 31 се може вратити до јануара. 31 са важећим рачуном и оригиналном амбалажом. Обично потрошачи имају само 30 дана да врате премиум електронику. 

Маци'с

Маци'с политика враћања празника напомиње да су артикли купљени на или након октобра. 5 ће бити прихваћено до јануара. 31. Проверите услове враћања; на пример, бацање оригиналног паковања или уклањање ознака може да дисквалификује враћање. 

Таргет

Општа политика враћања је у року од 90 дана за неотворену робу. Политика продуженог враћања током празника примењује се на електронику и предмете за забаву купљене од октобра. 1. до дец. 25. Ови артикли имају рок од 30 дана за враћање, почевши од децембра. 26 и траје до јануара. 24. Постоје нека изузећа (као што су Аппле производи и мобилни телефони), па проверите детаље политике.

Валмарт

Валмарт има рок за враћање од 90 дана за већину артикала, али његова политика за одмор се фокусира на изузетке од тога. За артикле купљене од нов. 1. до дец. 25., повратни рок почиње 12. 26. Обратите пажњу на изузетке да бисте били сигурни да ваше куповине испуњавају услове.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here