Победио си! Честитамо - сада платите порез

Мартовско лудило је један од највећих коцкарских догађаја у години. Американци су се кладили на 9 долара.2 милијарде прошле године на турниру кроз канцеларијске базене, офшор сајтове и кладионице, према Америчком удружењу за игре на срећу. Али мало људи схвата да ако им се посрећи, посрећи се и пореска управа. То је зато што многе врсте финансијских неочекиваних прихода могу бити опорезиве.

Ево директног погледа на то како срећни победници - из фонда канцеларијских заграда, али и победници других врста - могу да пореску сезону учине закуцавањем, према професионалцима.

Матцхуп: Оффице брацкетс поол вс. њихов

Победник: Пореска управа

Ако вам заграда не пропадне и на крају освојите свој фонд, обавезно размислите о својој пореској пријави док бројите своје добитке и хвалите се својом вештином што сте одабрали Пепељуге, каже Џеф Фоселман, ЦПА и сертификовани финансијски стручњак планер у Релативе Валуе Партнерс у Нортхброоку, Илиноис.

„Ви сте, по слову закона, дужни да то пријавите као приход“, каже он.

» ВИШЕ: Пронађите најбољи порески софтвер

Утакмица: Оверацхиеверс вс. Ујка Сем

Победник: Оверацхиеверс

Доларске вредности малих награда од шефа, као што је ћурка током празника или бесплатна вечера за рад до касно, обично се сматрају „де минимис“ — латински за, у суштини, „у вези са ситницама“ — и вероватно добијају Не појављује се на вашем В-2 као компензација, каже Синтија Кула, ЦПА, сертификовани финансијски планер и директор пореза у Валтхалл ЦПАс у Кливленду.

Али обавезно се распитајте о пореским последицама тих бесплатних крстарења, једнонедељних путовања или других великих безготовинских награда које би шеф могао да додели за постизање циљева учинка, каже Фоселман. Обично се сматрају опорезивим по њиховој фер тржишној вредности.

“Уопштено говорећи, са таквим врстама награда нема могућности за задржавање, тако да када одете да платите порез на крају године, ваш В-2 ће имати много више прихода, а самим тим и ви' ће бити предмет много више пореза и можда неће имати довољно задржавања да то покрије. Могли бисте имати значајан рачун за порез“, каже он.

У реду је рећи „не хвала“ ако нисте довољно одушевљени наградом да бисте желели да платите додатне порезе, додаје Фоселман.

„Било да уживате – чак и да ли идете [на путовање или не – ако имате награду и имате прилику да одете, мораћете да платите порез на њу“, он каже.

» ВИШЕ: Израчунајте своје пореско оптерећење помоћу нашег калкулатора пореза на доходак

Утакмица: Победници лутрије вс. порезник

Победник: Добитници на лутрији — ако добро одиграју своје карте

Ако сте добили на лутрији, закључајте тикет пре него што се бринете о пореском рачуну, каже Фоселман.

„Направиш фотокопију, ставиш је у сеф, притајиш се, унајмиш тим саветника и смислиш план пре него што га преузмеш. И надам се да сте у једној од ретких држава које вам дозвољавају да их анонимно прикупљате“, каже он.

Одлука да ли да узмете паушални износ или опцију ануитета је често дилема. За Кулу, која каже да је једном саветовала групу запослених који су освојили џекпот од око 23 милиона долара, паушални износ је обично пут за пореске сврхе.

„Постоји планирање да се уради, и мислим да је генерално боље прегристи метак — платити [порезе унапред — уместо да их шириш тако да заувек плаћаш тај максимум пореза,“ она каже.

Али Фоселман упозорава: У зависности од величине џекпота, износ који се аутоматски задржава за порезе када затражите да добијете на крају може бити пренизак, што значи да би победници могли имати други порески рачун. Опција ануитета би могла бити боља из пореске перспективе, каже он, ако су уплате довољно мале да вас држе у нижем пореском разреду него што бисте били ако бисте узели паушални износ.

Преузми одговорност за свој финансијски живот одмах

  • Научите како да уштедите новац, од прилагођавања дневних и месечних навика до дугорочних промена.

  • Изградња буџета није магија, али представља више финансијске слободе и живот са много мање стреса.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here