Ваша најлакша новогодишња одлука: остварите високу стопу уштеде

За Џенел Стјуарт, мењање банака да би се ухватила висока стопа није било нимало. Добила је писмо од онлајн банке која рекламира штедни рачун са стопом од 2% у то време.

Стопа је била „лудо висока“, каже Стјуарт, пословни тренер и предузетник из Њујорка. Она додаје: „Провела сам много времена не добијајући камату“ на своју уштеђевину.

Када је отворила рачун на мрежи и додала нека средства за хитне случајеве за трошкове становања, у просеку је месечно плаћала око 15 до 16 долара камате. То је скоро 200 долара годишње.

Ево како вам висока стопа може помоћи да постигнете циљеве уштеде - и зашто је отварање рачуна са високим приносом добра употреба неколико комерцијалних пауза.

» Пронађите високе стопе: НердВаллет-ови најбољи онлајн штедни рачуни са високим приносом

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

1. Брже ћете уштедети више новца

Велике промене у вашим финансијама, као што је отплата дуга или добијање повишице, играју озбиљну улогу у могућности да уштедите више новца током времена. Али где држите своју уштеђевину је такође важно.

Инвестиције на берзи имају највећи дугорочни просечни принос — око 7% до 8% након инфлације — али тржиште није најбоље за новац коме ћете можда морати да приступите у року од неколико година, пошто приноси варирају и постоји са ризиком да изгубите тај новац.

„Штедни рачун са високим приносом је једна од ваших најбољих опклада ван берзе“, каже Меги Џемано из Вашингтона.Ц.-заснован финансијски тренер за жене.

Германо препоручује да се хитна уштеђевина, што значи животни трошкови у вредности од неколико месеци, сакрију на рачун коме је лако приступити. Било који редовни штедни рачун би могао да функционише, али рачун са високим приносом има додатну предност да зарађује најмање 15 пута већу камату од националне просечне стопе за штедне рачуне, 0.06%.

На пример, држање 5.000 долара на штедном рачуну са годишњим процентуалним приносом, или АПИ, од 0.09% зарађује 4 долара.50 камата након 12 месеци. Насупрот томе, оставите 5.000 долара на рачуну са 1.50% АПИ и зарадите 75 долара након годину дана. И то пре урачунавања новца који додајете на рачун током целе године.

» Желите да одложите више новца? Ево како да уштедите више новца

2. Избећи ћете више накнада

Штедни рачуни у традиционалним банкама обично имају месечну накнаду или захтеве као што је одржавање одређеног биланса за одрицање од те накнаде.

„У мојој старој банци, морао сам да имам 2.500 долара на свом штедном рачуну да ми не буде наплаћена месечна накнада“, каже Германо.

Рачуни са високим приносом су генерално бесплатни без икаквих обавеза. Обично их нуде онлајн банке и кредитне уније, које немају режијске трошкове одржавања филијала и преносе део те уштеде на клијенте у виду виших стопа и мањих накнада.

Чак се и месечна накнада од 5 УСД повећава, а ви не желите да губите новац на рачуну који би требало да вам помогне да изградите уштеђевину.

3. Имају корисне функције налога

Неке онлајн банке вам омогућавају да отворите више штедних рачуна са ниским или без минималног стања. Алли и Цапитал Оне, на пример, такође вам омогућавају да дате надимке за своје налоге, тако да можете лако да уштедите за различите циљеве. А ако подесите аутоматске трансфере са свог текућег рачуна или поделите директне депозите из своје плате, можете да уштедите доследно, а да не морате да размишљате о томе.

» Погледајте нашу листу банака које дозвољавају више штедних рачуна

Започните нову годину штедњом без напора

Рачун са високим приносом није замена за редовне доприносе за штедњу. Али то ће вам дати подстицај за ваше гнездо јаје, а то остаје тачно чак и ако ваша стопа штедње не остане иста.

Ако вам стопа падне, као што су неки имали у протеклој години, „нормално је бити фрустриран и помало нервозан“, каже Германо. „Али покушајте да не доносите велике одлуке.” Више банака би могло смањити своје стопе отприлике у исто време као одговор на смањење стопе Федералних резерви.

„Ако економија почне да се окреће у позитивном смеру“, додаје Германо, обично ће „камате поново почети да расту."

Генерално, рачун са високим приносом је ваша карта за већу уштеду. За Стјуарт, сазнање да би могла да пређе на такав налог је направило разлику.

„Волео бих да сам то урадио раније“, каже Стјуарт. „Али ја сам срећан што сада знам."

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here