Ваш водич кроз листу награда Фронтиер Аирлинес

Како програм функционише

Као члан Фронтиер Милес-а, зарадићете 1 миљу за сваку миљу коју прелетите, без обзира на цену карте. Нема датума замрачења, али постоје контроле капацитета. Дакле, када нестану сва награђена места на датом лету, не можете да искористите своје миље.

Наградни летови почињу на 10.000 миља за једносмерни домаћи лет. То није најбоља стопа у индустрији, али није ни најгора.

НердВаллет вреднује Фронтиер миље на 0.7 центи сваки. Ово је основна вредност, извучена из стварних података о стотинама економских рута, а не максимална вредност. Другим речима, требало би да тежите откупима награда које нуде 0.7 центи или више од ваших Фронтиер миља.

Постоје три нивоа награда које можете изабрати: Валуе, Стандард и Ласт Сеат, од којих је последњи доступан само елитним члановима. Последње седиште је управо оно што звучи: приступ било ком седишту у авиону, чак и ако је последње доступно. Једина разлика између Валуе и Стандард карата је већа доступност награда, али Стандардна седишта почињу од 20.000 миља у оба смера.

Истек миља

Фронтиер миље истичу сваких 180 дана ако нема активности на налогу. То значи да или морате да наставите да зарађујете миље, да наставите да искоришћавате миље или да донирате неке да не би истекле. Активности које се квалификују за зараду укључују летење са Фронтиер-ом или коришћење Фронтиер Аирлинес Ворлд Мастерцард® картице.

Када миље истеку, можете их вратити тако што ћете платити накнаду за враћање, која се заснива на броју пређених миља. Испод је графикон ових накнада са веб локације Фронтиер:

» Сазнајте више: Преглед кредитне картице Фронтиер Аирлинес-а: Потенцијална благодат за јефтине летаче

Откупне накнаде

Ако резервишете свој наградни лет мање од 180 дана пре путовања, Фронтиер Аирлинес наплаћује накнаду за откуп награде. Испод је преглед ових накнада са веб локације Фронтиер:

  • 180+ дана пре путовања: Бесплатно.

  • 21-179 дана пре путовања: 15 долара.

  • 7-20 дана пре путовања: 50 долара.

Постоји неколико начина да се ово заобиђе, али неће радити за свакога: Елитни чланови и власници Фронтиер Аирлинес Ворлд Мастерцард® картице се ослобађају накнаде за откуп. Путовање на истој резервацији као власник картице такође вас квалификује за ослобађање од накнаде.

Породично окупљање

Немате довољно миља да резервишете наградни лет? Или можда имате мноштво, али желите да вам се придружи пријатељ или члан породице који није имао толико новца? Базен миље са члановима породице. Можете да одредите осам људи у свом породичном базену, а они чак не морају да деле ваше презиме: могу бити пријатељи, чланови породице, сарадници или било ко између њих.

Једна особа је задужена за миље које зараде сви чланови у базену. Та особа може откупити миље у базену. Ово нуди могућност комбиновања онога што би могло бити мале појединачне колекције миља како би се резервисало путовање авионом много пре него што би један појединац могао да то уради сам.

Међутим, постоји неколико упозорења. Да бисте имали право на прикупљање миља, морате бити елитни члан или имати Фронтиер Аирлинес Ворлд Мастерцард® (више о томе касније).

» Сазнајте више: Збуњени поенима и километрима? Нека вас води правило 80/20

Елитни статус

Фронтиер има три елитна статусна нивоа: Елите 20К, Елите 50К и Елите 100К. Као што називи сугеришу, сваки ниво захтева одговарајућу количину миља за постизање. Ако желите да зарадите статус преко летених сегмената, Елите 25К захтева 25 сегмената, Елите 50К захтева 50, а Елите 100К захтева 100.

Сви нивои статуса нуде приступ породичном груписању и приоритетном укрцавању, доступност последњег седишта и одустајање од накнада за откуп, као и истезање седишта. Елите 50К нуди породична седишта, 50% попуста на Дисцоунт Ден чланство и 1.25Кс миља на сваком лету.

Елите 100К користи додатне погодности бесплатне чекиране торбе, породични статус, 1.5Кс миља зарађених на летовима и бесплатно чланство у Дисцоунт Ден.

Кредитна картица Фронтиер Аирлинес-а

Регистрација за Фронтиер Аирлинес Ворлд Мастерцард® долази са приличном количином погодности за оне који лете авио-компанијом релативно често. Али поред одустајања од накнада за резервацију награда и приступа породичном окупљању, власници картица имају право на следећу понуду добродошлице: Понуда са ограниченим временом: Зарадите до 60.000 бонус миља – Зарадите 40.000 бонус миља након што потроше 500 УСД на куповину и плаћају годишњу накнаду у пуна, оба у првих 90 дана. Зарадите додатних 20.000 бонус миља након што потрошите 2.000 долара на куповине у првих 6 месеци.

Зарадићете 5 миља за сваки долар потрошен на Фронтиер-у.цом, 3 миље у ресторанима и 1 миљу за све остало. Такође ћете добити ваучер за лет од 100 УСД на годишњицу налога, под условом да потрошите најмање 2500 УСД на картицу годишње.

Постоји годишња накнада од $79, што картицу чини најкориснијом за оне који би добро искористили погодности и погодности.

» Сазнајте више: Пронађите најбољу кредитну картицу авио компаније за вас

Доња граница

Табела награда Фронтиер Аирлинес-а је прилично јасна, што олакшава планирање путовања. Али ствари као што су накнаде за резервацију награда и накнаде за пртљаг чак и за одређене ручне пртљаге истовремено чине путовања са наградама мање атрактивним, а Фронтиер Аирлинес Ворлд Мастерцард® (која може помоћи да се надокнаде такве накнаде) још више.

Ако знате све детаље програма и како да избегнете накнаде и извучете максимум из сваке резервације за награде, могли бисте да прођете горе од Фронтиер Аирлинеса за путовања са наградама.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

  • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

  • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

  • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

  • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

  • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

  • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Планирање путовања? Погледајте ове чланке за више инспирације и савета: Пронађите најбољу кредитну картицу за путовања Фронтиер Аирлинес кредитну картицу сада карту за елитни статус Зарадите више поена и миља са ових 6 стратегија

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here