Ваш водич за елитни статус Соутхвест Аирлинес

Елитни статус Соутхвест Аирлинес-а је мало другачији од већине великих авио-компанија. Нема надоградње на прву класу (то је зато што прва класа на југозападу није ствар), и нема приступа премијум салонима на аеродрому (југозапад их нема). Али ова авио-компанија нуди елитни статусни програм, и вреди га наставити ако откријете да користите предности његових јефтиних карата до преко 100 дестинација у Сједињеним Државама.С. и 10 других земаља.

Соутхвест има два нивоа елитног статуса: А-Листа и А-Листа Преферирани. Погодности елитног статуса југозапада разликују се у зависности од нивоа.

» Сазнајте више: Соутхвест Рапид Ревардс програм: Комплетан водич

Нивои елитног статуса Југозапада

Како стећи елитни статус југозапада? Укратко: Или летите често, или потрошите значајну количину новца са Соутхвест-ом (или обоје).

Статус А-листе: Како то зарадити и шта подразумева

А-Листа је нижи од два нивоа елитног статуса југозапада.

Како зарадити статус А-листе: Да бисте добили статус А-листе, потребно је да направите 25 летова у једном правцу или да зарадите 35.000 квалификационих бодова годишње. Поени се зарађују резервисањем летова са Соутхвест-ом или квалификованим куповинама код Рапид Ревардс партнера, који укључују друге хотелске програме као што су програми Ворлд оф Хиатт и Марриотт Бонвои, или резервисањем аутомобила за изнајмљивање преко компанија укључујући Аламо, Хертз и Натионал.

Предности статуса А-листе:

 • Приступ Фли Би приоритетним чекирањем и безбедносним приступним тракама (где су доступне).

 • Наменска телефонска линија А-листе.

 • Бонус од 25% за зараду на свим летовима Соутхвест који испуњавају услове.

 • Погодности у режиму приправности за исти дан без трошкова авио-компаније.

 • Сви путници укључени у вашу резервацију ће добити приоритетно укрцавање (што значи да ће Соутхвест аутоматски резервисати позицију за укрцавање 36 сати пре лета, иако ћете ви и путници на вашој резервацији и даље морати да се чекирате у року од 24 сата од планираног поласка да бисте преузели своје карте за укрцавање ).

Преферирани статус на А-листи: Како га зарадити и шта подразумева

Највећа разлика између А-Листе и А-Листе Префериране: Са овом другом, зарађујете много више поена по лету резервисаном са Соутхвест-ом, што значи да ћете скупљати поене за будуће летове још брже. Поред тога, добићете бесплатан Ви-Фи током лета.

Како да зарадите статус А-Лист Преферред: Ако летите у 50 квалификационих сегмената или зарадите 70.000 квалификационих поена годишње, зарадићете статус А-Лист Преферред.

Предности жељеног статуса на А-листи:

 • Бесплатан бежични интернет током лета.

 • Приступ Фли Би приоритетним чекирањем и безбедносним приступним тракама (где су доступне).

 • Наменска жељена телефонска линија А-Листа.

 • Бонус од 100% за зараду на свим квалификованим летовима Соутхвест са приходом.

 • Погодности у режиму приправности за исти дан без трошкова авио-компаније.

 • Сви путници укључени у вашу резервацију ће добити приоритетно укрцавање (што значи да ће Соутхвест аутоматски резервисати позицију за укрцавање 36 сати пре лета, иако ћете ви и путници на вашој резервацији и даље морати да се чекирате у року од 24 сата од планираног поласка да бисте преузели своје карте за укрцавање ).

» Сазнајте више: Како добити погодности авио-компаније без елитног статуса

Шта је са Соутхвест Цомпанион Пасс?

Једном када стекнете елитни статус, могли бисте да напредујете још више тако што ћете искористити Соутхвест Цомпанион Пасс, што је једна од најпожељнијих погодности у свету јефтиног авио путовања.

Ако летите на 100 летова у једном правцу или зарадите 125.000 поена, можете да зарадите Цомпанион Пасс авиокомпаније, која вам омогућава да одредите пратиоца који може да путује са вама само за трошкове пореза и накнада.

Зарађивање Соутхвест поена кредитним картицама

Поред летења да бисте зарадили поене, можете их зарадити и са кредитним картицама Соутхвест Рапид Ревард. Соутхвест Рапид Ревардс® Премиер кредитна картица и Соутхвест Рапид Ревардс® Приорити кредитна картица носе годишњу накнаду од 99 долара и 149 долара.

» Сазнајте више: Соутхвест Рапид Ревардс Плус рецензија: Солидне награде за мање

Шта можете да урадите са својим поенима и статусом

Елитни статус ће вам помоћи да брже зарадите наградне поене уз бонусе до 100%. Када дође време да искористите поене Рапид Ревардс, размислите о њиховом коришћењу за тропски одмор. Југозападни летови до Кариба представљају једну од најбољих вредности за јефтине путнике који траже одмор на плажи. Југозападни летови за Хаваје настављају да се шире јер авио-компанија додаје више рута изван само Калифорније, где је услуга првобитно покренута, и на друге аеродроме на западној обали.

Листа међународних острвских дестинација на које лети Соутхвест такође укључује Велики Кајман и Монтего Беј. Авио-компанија такође служи мексичке дестинације Канкун, Кабо Сан Лукас, Козумел и Пуерто Ваљарта.

» Сазнајте више: Ево колико вреде ваши поени и миље

Колико вреди елитни статус југозапада? 

Пошто Соутхвест ионако нуди свим путницима два бесплатна чекирана торба, а не постоји таква ствар као што је салон прве класе Соутхвест (дођавола, не постоји таква ствар као што је Соутхвест прва класа, тачка), Соутхвест елитни статус вреди много мање него вредност елитног статуса код већине других авио-компанија.

Да бисмо утврдили доле наведене процене, извршили смо свеобухватну анализу оних аспеката елитног статуса авио-компаније који нуде најопипљивије предности.

По нашим проценама:

 • Статус југозападне А-листе вреди 122 долара.99.

 • Соутхвест А-Лист Преферред статус вреди 983 долара.94.

Само запамтите, "вредност" било ког елитног статуса зависи не само од бенефиција које пружа, већ и од тога колико кошта зарада. Дељењем бенефиција са ценом, можете одредити „елитну стопу зараде“ за сваки ниво.

Вредност бенефиција

Трошак зараде

Елитна стопа зараде

Листа

$122.99.

$7,028.

2%.

Преферирана А-листа

983 долара.94.

$14,056.

7%.

Када одмерите вредност бенефиција у односу на трошкове зараде, гледате на елитну стопу зараде од само 2% за А-листу и 7% за А-листу Преферред.

Наравно, елитни статус југозапада подразумева неколико малих погодности као што су приоритетна пријава и укрцавање, али већина његове вредности је упакована у бонус за зараду: 25% за А-листу и 100% за А-листу Преферред. Зарађивањем бонус поена на квалификационим летовима, брже ћете стићи до следећег наградног лета. Што више летите, то је ваш статус вреднији у зарађивању више поена Рапид Ревардс за следећи лет.

Али са стопом зараде од само 7% када узмете у обзир трошкове за зараду, генерално није вредно труда да се потрудите да покушате да зарадите елитни статус југозапада. Са Соутхвест-ом, највреднији тип елитног статуса за већину људи уопште није елитни статус - то је Соутхвест Цомпанион Пасс. У већини случајева (под претпоставком да често летите са пријатељем), то је корист коју вреди имати.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here