Ваша кредитна картица продавнице жели да буде ваша свакодневна картица

У свету пластике, кредитне картице брендиране продавнице су историјски играле помоћну улогу у односу на друге, свестраније картице: Типично, картице продавнице могу да се користе само код једног трговца. Али данас су такве картице често широко прихваћене, богато награђујуће и на аудицији за главну улогу у вашем новчанику.

Размотрите Цостцо Анивхере Виса® картицу компаније Цити. Преко 70% продаје остварене на картици догодило се изван Цостцо складишта, каже Вал Греер, шеф ко-бренд партнерства у Цити Цардс, у е-поруци НердВаллету. Популарна картица, лансирана 2016. године, је „отворена петља“ – то јест, можете је користити где год се прихватају кредитне картице – и нуди бонус категорије не само за Цостцо, већ и за путовања, куповину ресторана и бензина. Друге трговачке картице, укључујући оне из Амазона, Старбуцкса, ПаиПал-а, Убера и Икее, такође охрабрују потрошаче да их користе за куповину изван свог бренда.

„Све чешће видите трансформацију картице продавнице из картице ограничене употребе у картицу коју можете користити за свакодневну потрошњу“, каже Мике Абботт, северноамерички дигитални лидер за Аццентуре Финанциал Сервицес.

За потрошаче, добре вести

Како се картице продавница гурају да буду врхунске у новчанику, оне не само да су постале шире прихваћене; такође су почели да нуде боље услове.

Више награда и бенефиција. У 2010. Таргет је направио сензацију када је почео да нуди 5% попуста на скоро све куповине у продавници са својим производима РЕДцард. „Заиста је поставила летвицу на 5%“ за картице продавница, каже Абот.

Сада, отворене картице нуде слично богате награде у више категорија — иако флексибилност и лакоћа откупа могу значајно да варирају, па обавезно прочитајте уговор о картици. Размотрите ове брендиране понуде које су лансиране прошле године:

  • Икеа Виса кредитна картица, лансирана у мају, нуди 5% повраћаја на куповине обављене у Икеи и 3% назад на куповину ресторана, намирница и комуналних услуга.

  • Амазон Приме Ревардс Виса Сигнатуре картица је почела да нуди 5% назад у Вхоле Фоодс-у у фебруару, поред својих 5% назадних награда у Амазону и 2% назадних награда у ресторанима, бензинским пумпама и дрогеријама.

  • ПаиПал Цасхбацк Мастерцард је дебитовала крајем августа 2017, нудећи 2% повраћаја на све.

  • Убер Виса картица је лансирана у октобру и нуди 4 бода по долару потрошеном на оброке, 3 бода по долару за хотеле и авионске карте и 2 бода по долару за куповину на мрежи, укључујући Убер.

Предности у продавницама на картицама продавница се такође побољшавају. Пре неколико деценија, погодности на овим картицама биле су ограничене на повремене купоне. Сада, неки нуде већу вредност. На пример, отворена Старбуцкс Ревардс Виса картица са годишњом накнадом од 49 долара, која је лансирана у фебруару, обећава власницима картица осам Бариста Пицкс-а (односно, одабраних бесплатних артикала за храну и пиће) годишње, између осталих погодности.

Будућа побољшања. Уговор за уговор о брендираној картици између издаваоца и продавца обично траје седам до 10 година, каже Давид Робертсон, издавач Тхе Нилсон Репорт, индустријског билтена. За власнике картица, ово је добра ствар.

„Када [ко-бренд послови оду да лицитирају, погодности за власника картице се увек побољшавају“, каже Робертсон, напомињући да тренутна Цостцо картица има богатије награде од претходне верзије. „Тамо смо сада.”

Погодности за трговце на мало

За трговце на мало и пружаоце услуга, нуђење отворене брендиране картице може бити важан пословни потез. Ево зашто.

Подаци. Када продавнице нуде отворене брендиране картице, „то им потенцијално даје приступ, искрено, богатом скупу података о својим клијентима које иначе не би имали“, каже Едвард Нистат, шеф упоредне аналитике и података пословање у Новантас, консултантској фирми за финансијске услуге. Ако трговци добију приступ овим подацима на основу њиховог споразума са издаваоцем, каже он, то би им могло дати увид у понашање купаца при куповини, чак и са конкурентима.

Део зараде. „У зависности од аранжмана који су склопили са својим издаваоцем, [продавнице могу добити неку почетну награду за људе који се придруже“, каже Ниестат. Поред тога, продавница ће добити део размене — то јест, део провизија које плаћају трговци за обраду картица које иду издаваоцу.

Лојалност бренду. Продавнице желе вашу лојалност. А ако волите погодности на картици одређене продавнице, можда ћете се осећати топло према бренду уопште.

„Продавац ће учинити све што може да се осећате позитивно према њему“, каже Робертсон.

Коришћење картице продавнице сваки дан? Урадите

Картице брендиране продавнице могу бити невероватно корисне - али ако је користите редовно, чувајте се замки, као што су високе годишње процентуалне стопе или збуњујуће понуде са одложеним каматама. Ако сваког месеца плаћате у потпуности и на време, биће вам много лакше да напредујете у наградама.

НердВаллет је прикупио информације у вези са Таргет РЕДцардс, Икеа Виса кредитном картицом, Амазон Приме Ревардс Виса Сигнатуре картицом, ПаиПал Цасхбацк Мастерцард®, Убер Виса картицом и Старбуцкс Ревардс™ Виса® картицом и није их прегледао или које обезбеђују издаваоци ових картица.

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавио Форбес.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here