Зиллов нуди: шта треба знати

Напомена уредника: Зиллов Гроуп је објавила новембар. 2 да ће затворити своју операцију Зиллов Офферс и смањити своју радну снагу за око 25% у наредних неколико квартала. Одлука је донета након октобра. 18 најава компаније да Зиллов Офферс неће куповати додатне куће до краја 2021. 

Покренут 2018. године, Зиллов Офферс купује и продаје куће на више од двадесетак тржишта некретнина у 12 држава. Компанија је други најактивнији иБуиер у САД.С., иза Опендоор-а, у трансакцијама куповине и продаје, према извештају Микеа ДелПретеа, стратега за технологију некретнина из априла 2021.

» ВИШЕ: Шта је иБуиер?

Шта је Зиллов нуди?

Зиллов Офферс купује куће за готовину, елиминишући потребу да продавци представе и покажу своје домове. Компанија обавља све поправке, а затим продаје имовину.

Зиллов Офферс је део Зиллов групе, која је лансирала зиллов.цом тржиште некретнина и издавања у 2006. Зиллов Гроуп такође укључује повезаног хипотекарног зајмодавца, провајдера власништва и депоновања и мрежу за повезивање агената за некретнине са купцима и продавцима.

У другом кварталу 2021. године, Зиллов Офферс је купио 3.805 кућа - рекордан број за компанију - и продао 2.086 кућа, известила је Зиллов Гроуп у писму акционара.

Зиллов нуди локације

Зиллов Офферс је почео да ради у Лас Вегасу и Фениксу у пролеће 2018. и брзо се проширио на друге градове широм земље. Ево области у којима Зиллов Офферс купује и продаје куће од августа 2021:

 • Аризона: Феникс, Тусон.

 • Калифорнија: Лос Анђелес, Риверсајд, Сакраменто, Сан Дијего.

 • Колорадо: Колорадо Спрингс, Денвер, Форт Колинс.

 • Флорида: Џексонвил, Мајами, Орландо, Тампа.

 • Џорџија: Атланта.

 • Минесота: Минеаполис-Ст. Павле.

 • Невада: Лас Вегас.

 • Северна Каролина: Шарлот, Роли.

 • Охајо: Синсинати.

 • Орегон: Портланд.

 • Тенеси: Нешвил.

 • Тексас: Остин, Далас-Форт Ворт, Хјустон, Сан Антонио.

» ВИШЕ: Како продати свој дом иБуиер-у

Како функционише Зиллов Офферс?

Зиллов Офферс користи технологију, податке, истраживање тржишта и процену на лицу места како би брзо понудио готовину за одређене некретнине и поједноставио процесе продаје и куповине куће.

Ево како то функционише.

Како продати кућу Зиллов Офферс

Процес се своди на четири основна корака:

1. Затражите понуду

Не испуњавају све некретнине услове за куповину преко Зиллов Офферс-а, чак ни на тржиштима на којима компанија послује. Да бисте видели да ли ваш дом испуњава услове, унесите своју адресу на веб локацију. Ако је Зиллов Офферс доступан у вашој области, онлајн формулар ће вас водити кроз низ питања о кући, као што су година изградње, квадратура и основни детаљи о свим побољшањима која су направљена. Компанија каже да попуњавање обрасца траје само неколико минута, а тражење понуде је бесплатно.

2. Прегледајте почетну понуду

Зиллов Офферс користи машинско учење за обраду података о вашем дому и локалном тржишту станова и процену цене понуде. Ако ваш дом испуњава услове, компанија ће вам дати понуду за отприлике два радна дана након што попуните онлајн упитник. Имате три дана да одговорите. Ако понуда истиче, а ви сте и даље заинтересовани, можете затражити да се ажурира.

3. Добијте личну процену

Ако одлучите да кренете даље, Зиллов Офферс ће заказати личну посету како би утврдио које су поправке потребне, ако их има. Евалуација ће трајати око два сата. Компанија ће затим припремити коначну понуду, која ће узети у обзир трошкове свих радова потребних да би се кућа била спремна за усељење. Зиллов ће управљати поправкама након затварања продаје ако одлучите да прихватите коначну понуду.

4. Прегледајте коначну понуду

Не морате да прихватите понуду; док не потпишете купопродајни уговор, можете одустати од посла. Ако прихватите, потписаћете уговор и радити са компанијом на одабиру датума затварања. Генерално, можете одабрати датум који вам највише одговара — било где од седам до 90 дана након потписивања уговора.

» САЗНАЈТЕ ВИШЕ: Посетите Зиллов понуде за више детаља

Како купити кућу у власништву Зиллова

Куће у власништву Зиллова су некретнине које су купили Зиллов Офферс. Куће су празне и очишћене и поправљене.

Можете да кренете у виртуелне 3Д обиласке домова у власништву Зиллов-а на веб локацији или преко апликације Зиллов, а многе домове можете да обиђете лично, користећи апликацију да уђете унутра.

Куповина куће у власништву Зиллова функционише на исти начин као и када купујете од било ког другог продавца. Агент за некретнине вашег купца може вам помоћи да направите понуду и води вас кроз процес куповине. Након што дате понуду, ви и ваш агент ћете обично добити одговор од Зиллов-а у року од 48 сати.

Као и код сваке куповине код куће, добра је идеја да добијете кућну инспекцију. Ако инспекција открије било какве проблеме, можете преговарати са Зилловом о поправкама или давању кредита.

Шта је Зиллов 360?

Програм Зиллов 360 нуди рабат ако удружите продају, куповину и финансирање куће преко Зиллов компанија. Рабат је 1% до 2% од продајне цене куће коју сте продали Зиллов Офферс-у. Договор такође обезбеђује 1.500 долара кредита за затварање хипотеке и бесплатан локални пресељење из Беллхопа.

Да бисте се квалификовали, морате користити агента за некретнине који учествује и Зиллов-ов придружени партнер за хипотекарне кредите да бисте купили кућу. Дом који купите не мора да буде у власништву Зиллов-а. На неким тржиштима, можда ћете морати да користите Зиллов-ов провајдер услуга за власништво и депоновање.

Услови и одредбе се разликују, па проверите ситно писмо у вашем подручју пре него што одлучите да удружите услуге. Поред тога, добијте понуде од других зајмодаваца да бисте их упоредили са Зиллов-ом.

Зиллов нуди накнаде

Сви иБуиери наплаћују накнаде за покривање трошкова куповине, руковања и продаје вашег дома.

Зиллов Офферс каже да је просечна продајна накнада за државу 5% продајне цене. Можете да продате свој дом директно Зиллов Офферс-у без коришћења агента за некретнине.

Међутим, ако користите агента за листинг, ви ћете бити одговорни за плаћање агентове провизије за продају, која није укључена у накнаду за продају Зиллов Офферс. Просечна провизија агента за некретнине је 5% до 6%, коју агент за листинг обично дели са агентом купца у типичној продаји. Пошто продаја иБуиер-у елиминише потребу за оглашавањем и показивањем куће, можда ћете моћи да преговарате о нижој провизији са својим агентом.

Поред тога, можете очекивати да платите 1% до 2% продајне цене за рутинске трошкове затварања, које бисте морали да платите у било којој продаји куће.

Зиллов Офферс ће такође одбити трошкове било каквих поправки које су потребне да би кућа била спремна за усељење.

» ВИШЕ: Који су трошкови затварања за продавца куће?

Како да почнете са Зиллов понудама

Да бисте започели, затражите понуду тако што ћете унети адресу свог дома на веб локацији Зиллов Офферс и одговорити на нека основна питања о некретнини. Требало би да траје само неколико минута. Компанија ће вам се јавити са прелиминарном понудом за један до три дана. Ако сте заинтересовани, можете наставити са проценом код куће и прегледати коначну понуду, која ће узети у обзир продајну накнаду Зиллов Офферс, трошкове затварања и процењене трошкове поправки.

Захтјев за понуду је бесплатан и нисте у обавези да прођете кроз посао док не потпишете купопродајни уговор.

Да бисте купили кућу, радите са својим агентом за некретнине. Можете да купујете куће у власништву Зиллов-а на веб локацији или преко апликације Зиллов.

» ВИШЕ: Предности и мане продаје иБуиер-у

Често постављана питања Можете ли преговарати када продајете кућу компанији Зиллов Офферс?

Не, Зиллов Офферс каже да унапред даје најбољу понуду. Ако желите да преговарате са купцима и бирате између више понуда, мораћете да наведете кућу на отвореном тржишту.

Да ли Зиллов Офферс нуди фер цену?

Компанија каже да њена понуда „одражава тренутну тржишну вредност“ куће. Ваш готовински приход од продаје биће једнак процењеној вредности минус накнада за услугу и процењени трошкови поправке и затварања. Можда ћете моћи да добијете вишу цену продајом на отвореном тржишту. Мораћете да одмерите да ли је продаја иБуиер-у права за вас.

Како се Зиллов понуда може упоредити са Зиллов Зестимате?

Зиллов понуда за куповину вашег дома може се разликовати од Зестимате понуде. Зестимате се заснива на подацима о тржишту некретнина и јавним евиденцијама, као и свим основним информацијама које пружите. Зиллов нуди факторе у додатним детаљима о комшилуку, локалном тржишту и стању куће.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here